Ανεπαρκής η αντιμετώπιση από το δήμο μας των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία

Με μία λιτή ανακοίνωσή του ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη την περασμένη Παρασκευή, έκανε γνωστό ότι και τη μέρα εκείνη, τα σχολεία σε Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή, θα είναι κλειστά, λόγω, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, των συνεχιζόμενων έκτακτων χιονοπτώσεων… Άραγε τι σημαίνει έκτακτες χιονοπτώσεις; Και πόσο… έκτακτες μπορεί να ήταν, ώστε ο δήμος να μην μπορεί να μεριμνήσει για να ανοίξουν τα σχολεία επί μια ολόκληρη εβδομάδα, δεδομένου ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προέβλεπε με απόλυτη ακρίβεια κάθε μέρα τις χιονοπτώσεις; Άρα ήταν θέμα οργάνωσης του δήμου αν και κατά πόσο θα κατάφερνε να διατηρήσει τους δρόμους προσβάσιμους προς τα σχολεία, γιατί, τουλάχιστον στο Ασβεστοχώρι, το χιόνι καμία μέρα δεν ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά.

Το κακό δεν είναι μόνο ότι τα παιδιά μας έχασαν μαθήματα τόσων ημερών, αλλά μάλλον αποσυντονίστηκαν και υπηρεσίες του δήμου όπως της καθαριότητας, αφού ολόκληρη τη βδομάδα δεν πέρασαν ούτε τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Μετά τα παραπάνω, οι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου αναρωτιούνται, πού είναι οι αλλαγές στην καθημερινότητά τους που τους είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Καϊτεζίδης; Μήπως ήταν καλός ή πετυχημένος δήμαρχος για το Πανόραμα με τα ελάχιστα προβλήματα, αλλά όχι για περιοχές όπως του Ασβεστοχωρίου με συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών; Και στην προκειμένη περίπτωση, γιατί κατάφεραν τα συνεργεία του δήμου να κρατήσουν δρόμους και σχολεία ανοιχτά στο Πανόραμα και όχι στο Ασβεστοχώρι; Μήπως η διαφορά του χιονιού ήταν τόσο μεγάλη στις δύο δημοτικές κοινότητες; Δε νομίζουμε, γιατί θα το επαναλάβουμε ότι στο Ασβεστοχώρι καμία μέρα το ύψος του χιονιού δεν ξεπέρασε τα δέκα εκατοστά. Συνεπώς…

Αναφερόμαστε σήμερα σ’ αυτό το θέμα επειδή η ΕθνικήΜετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε σήμερα πως σύμφωνα με τις προγνώσεις της από την προσεχή Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πως ούτε αυτή τη φορά θα είναι έκτακτες οι όποιες χιονοπτώσεις και ο δήμος προλαβαίνει να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει τα τυχόν προβλήματα θα δημιουργηθούν.

Για την ιστορία παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση του δήμου (χωρίς να ξεχνάμε αντίστοιχη που είχε εκδοθεί στις 9 Ιανουαρίου και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του δήμου, που ο δήμαρχος θριαμβολογούσε, επειδή τότε κατάφερε να καθαρίσει σε ένα Σαββατοκύριακο τα χιόνια και τη Δευτέρα να ανοίξουν τα σχολεία) και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…

“Ανακοίνωση

Και σήμερα κλειστά τα σχολεία στον πρώην Δήμο Χορτιάτη.

Λόγω των συνεχιζόμενων έκτακτων χιονοπτώσεων, ιδιαίτερα στην περιοχή του πρώην Δήμου Χορτιάτη, όλα τα σχολεία στον Χορτιάτη, στο Ασβεστοχώρι, στην Εξοχή και στο Φίλυρο θα παραμείνουν και σήμερα Παρασκευή 10/2 κλειστά. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Πανόραμα και στην Πυλαία.”

Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Απόψεις, Επίκαιρα θέματα. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονταιPowered by WordPress.