Μελωδικές βραδιές από 17 μαθητικές χορωδίες

 
Η χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

Η χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από πλευράς συμμετοχών, ποιότητας και οργάνωσης, η τριήμερη, 19η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου. Επί τρία βράδια οι μελωδικές φωνές των 700 και πλέον μικρών καλλιτεχνών που συμμετείχαν, «γοήτευσαν» τους παριστάμενους, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματά τους, ως επιβράβευση.

Όσον αφορά στην οργανωτική επιτυχία της, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν, σχετικά με το συντονισμό των μαθητών που τραγούδησαν, και ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός χορωδών που συμμετείχαν  στη συγκεκριμένη συνάντηση στα 19 χρόνια του θεσμού, αυτή αποδίδεται κυρίως στην εμπειρία του καλλιτεχνικού διευθυντή της εκδήλωσης, Παντελή Τερεζάκη, ο οποίος αποτελεί τον «κινητήριο μοχλό» των Συναντήσεων όλα αυτά τα χρόνια και συνετέλεσε καθοριστικά, ώστε να μην δημιουργηθούν οργανωτικά προβλήματα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου, Νίκο Βουδρισλή, που συνέβαλε ποικιλοτρόπως στην επιτυχία της, καθώς και στους άλλους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν ώστε να στεφθεί με επιτυχία η τόσο δύσκολη οργανωτικά, Συνάντηση.

Τα περισσότερα όμως συγχαρητήρια, όπως είπε και ο κ. Τερεζάκης, πρέπει να δοθούν στους μαθητές της χορωδίας των σχολείων του Ασβεστοχωρίου, που εκτός από το κυρίως έργο τους, δηλαδή τα μαθήματά τους στα οποία συμμετείχαν κάθε μέρα κανονικά, βοηθούσαν σε ό,τι άλλο τους ζητήθηκε και στον οργανωτικό τομέα.

 Στην επιτυχία της Συνάντησης, πάντως, συνετέλεσαν και όλοι ανεξαιρέτως οι μικροί καλλιτέχνες που «παρέλασαν» από τη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσιάζοντας προγράμματα που αποτελούνταν κυρίως από ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά χορωδιακά τραγούδια. Όλοι οι συμμετέχοντες, έδειχναν πως απολάμβαναν τη συμμετοχή τους «επί της σκηνής» και αυτό φαινόταν περίτρανα στο βλέμμα τους, αλλά και από το πάθος με το οποίο τραγουδούσαν. Εκείνο που απολάμβαναν περισσότερο ήταν το κομμάτι που τραγουδούσαν στο τέλος της κάθε βραδιάς, όλες μαζί οι χορωδίες της ημέρας.

 

Το τραγούδι που απολάμβαναν περισσότερο οι μικροί χορωδοί, ήταν το τελευταίο κάθε βραδιάς που το ερμήνευαν όλοι μαζί

Το τραγούδι που απολάμβαναν περισσότερο οι μικροί χορωδοί, ήταν το τελευταίο κάθε βραδιάς που το ερμήνευαν όλοι μαζί

Κατά γενική ομολογία, ο στόχος της Συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν χορωδίες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Μακεδονίας, που είναι η προβολή του χορωδιακού έργου τους, επιτεύχθηκε και φέτος. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους μικρούς χορωδούς να γνωρίσουν, ακούγοντας τις άλλες χορωδίες που συμμετείχαν, το έργο που επιτελείται σε άλλα σχολεία, παρουσιάζοντας συγχρόνως τη δουλειά τους.

Οι χορωδίες που πήραν μέρος στη φετινή Χορωδιακή Συνάντηση του Ασβεστοχωρίου, η οποία είναι η μοναδική στην Ελλάδα που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, κατά σειρά εμφάνισης ήταν οι εξής:  24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Δημοτικού Σχολείου Αμπελιών Πέλλας, 1ου & 4ου Δημοτικών Σχολείων Αριδαίας και Δημοτικού Σχολείου Εξαπλατάνου, Δημοτικού Σχολείου Πενταπλατάνου Πέλλας, 1ου Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδά, 10ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου, 10ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, 19ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, 87ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, 7ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου, 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, 7ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Χαλάστρας, 1ου Δημοτικού Σχολείου Κουφαλίων

Εμφανές ήταν για μία ακόμη φορά, το μείζον πρόβλημα της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας για μία τόσο μεγάλη εκδήλωση, στο οποίο αναφέρθηκε και ο κ. Τερεζάκης, επισημαίνοντας πως ο φυσικός χώρος της Συνάντησης είναι το λατομείο “Αργυρώ”, όπου πραγματοποιούνταν κάθε Ιούνιο από την έναρξή τους έως το 2009. Με ελάχιστες τεχνικής φύσης διευθετήσεις η Συνάντηση μπορεί να αρχίσει να πραγματοποιείται πάλι στο συγκεκριμένο χώρο.

Είναι δε εξοργιστική η αδράνεια που έδειξαν η προηγούμενη, αλλά και η νυν δημοτική αρχή, στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

                                                                                                                  Νίκος Γιώτης

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Δημοτικό: Δραστηριότητες, Επίκαιρα θέματα, Πολιτισμός. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται


Ένα Σχόλιο