Αξιοζήλευτη η δράση της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου

Η Νεανική Εστία Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου είναι αρκετά γνωστή στο χώρο της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Έχει αναπτύξει πλούσια δράση στο παρελθόν, ιδιαίτερα τα χρόνια που πρόεδρός της ήταν ο αείμνηστος αρχιμανδρίτης Αβιμέλεχ Αράπης (1993 – 2006). Εκείνη την περίοδο η Νεανική Εστία αριθμούσε περί τα 60 – 80 μέλη, εκ των οποίων τα 30 περίπου ήταν νέοι άνω των 18 με πλούσια δράση, έκδοση μηνιαίου περιοδικού “Ακάκιος Μαρτυρία”, διοργάνωση ημερίδων με σπουδαίους ομιλητές, διοργάνωση εκδηλώσεων για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ακακίου (τα “Ακάκια”) και άλλα πολλά.

Από τις δραστηριότητες του Κατηχητικού

Το 2011 ο νυν πρόεδρος της Νεανικής Εστίας π. Εμμανουήλ Μπουζίνος ξεκίνησε την ολοκληρωτική ανακαίνιση των αιθουσών του κατηχητικού, ώστε να είναι πρωτίστως πιο ασφαλείς, πιο όμορφες και ελκυστικές για τα παιδιά και πιο λειτουργικές. Στις αίθουσες αυτές υπάρχουν πολλά παιχνίδια όπως ποδοσφαιράκι, πινγκ πονγκ, μπιλιάρδο, επιτραπέζιο χόκεϊ (air hockey), Darts, τηλεόραση με Play Station, ηλεκτρονικός υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο και πάρα πολλά άλλα επιτραπέζια παιχνίδια. Φέτος συγκεντρώνονται κάθε Σαββατοκύριακο περί τα 140-150 παιδιά για να παίξουν και να κατηχηθούν στην πίστη τους από 11 κατηχητές και κατηχήτριες, που εθελοντικά βοηθούν σε αυτό το έργο.

Η ομάδα του Λυκείου της Νεανικής Εστίας Αγ. Γεωργίου Ασβεστοχωρίου που κατέκτησε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ενοριών της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (Από τη φωτογραφία απουσιάζει ο Κ. Κυρικτσής)

Τα τελευταία δύο χρόνια η Νεανική Εστία Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου συμμετέχει στους αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος της Μητροπόλεώς μας. Το 2011 κατέβηκε στο πρωτάθλημα με δύο ηλικιακές ομάδες (1η Α΄ και Β΄ Γυμνασίου και 2η Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου) και κατέκτησαν και οι δύο την πρώτη θέση.

Πριν από δύο περίπου χρόνια δημιουργήθηκε, επίσης, μια παιδική χορωδία της Νεανικής Εστίας Αγ. Γεωργίου Ασβεστοχωρίου, με σκοπό να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική παράδοση της πατρίδας μας, τα παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων αλλά και με άλλα παραδοσιακά τραγούδια από όλες τις περιοχές της χώρας μας. Η χορωδία αυτή, η οποία απαρτίζεται από 30 νέες και νέους, συμμετείχε πρόσφατα στο 1ο Φεστιβάλ Νεότητος που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, στην επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Ασβεστοχώρι κ.α. Το ρεπερτόριό της είναι πλούσιο αλλά τα τραγούδια που ερμηνεύει συνήθως είναι: Ένα τραγούδι από τις αλησμόνητες πατρίδες και συγκεκριμένα από την Καππαδοκία, το “Άγιε μου Γιώργη αφέντη μου”, για να τιμήσει τον προστάτη άγιό της, ένα τραγούδι από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Ρόδο, το “Πέρα στους πέρα κάμπους” και μια τριάδα παραδοσιακών συρτών από τον ιδιαίτερη πατρίδα μας την όμορφη Μακεδονία μας, τα “Ένα Σαββάτο βράδυ”,  “Ο λε λε μάνα μου” και “Ο διαμαντένιος σου σταυρός”.

Αυτή η εγγραφή καταχωρήθηκε στην κατηγορία Εκκλησία - Θρησκευτικές Εκδηλώσεις, Επίκαιρα θέματα, Νεανική Εστία Αγίου Γεωργίου. Προσθέστε στα αγαπημένα το μόνιμο σύνδεσμο. Παρακολουθήστε κάθε σχόλιο εδω με το RSS feed της καταχώρησης. Τόσο τα σχόλια όσο και η ιχνηλασία σεν επιτρέπονται


Ένα Σχόλιο